Your search results

Αναμένεται το Νέο Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον

Posted by be-akinita-team on 24/01/17
| 0

Eξοικονόμηση στην πράξη με την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας.

 

Ο Βιοκλιματικός σχεδιασμός νέων κτιρίων και μετατροπή παλαιών σε κτίρια με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, άριστη εφαρμογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων θέρμανσης, ζεστού νερού χρήσης και μείωσης θερμικών απωλειών.

Η Σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα

Στα ελληνικά νοικοκυριά καταναλώνεται το 60 % της τελικής συνολκής ενέργειας μόνο για θέρμανση. Ο συνδυασμός παλαιότητας και η απουσία περιβαλλοντικής αντίληψης κατά την κατασκευή των κτιρίων, έχουν καταστήσει τις ελληνικές κατοικίες από τις πιό ενεργοβόρες στην Ευρώπη. Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων αποτελεί πλέον πρώτη προταιρεότητα στην ανακαίνηση των κτιρίων και επιδοτείται για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κατοικιών από την ευρωπαϊκή Ένωση.

Κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση:

Κατάταξη στην επιθυμητή κατηγορία ενεργειακής απόδοσης σημαίνει:

Αύξηση της αξίας του ακινήτου

Προστασία των δομικών στοιχείων από τις κλιματολογικές και ακραίες καιρικές συνθήκες

Μείωση λειτουργικών δαπανών για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης

Απεξάρτηση από τις διακυμάνσεις των τιμών καυσίμων όπως το πετρέλαιο

Αισθητική αναβάθμιση των όψεων του κτιρίου

Καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης μέσα στο σπίτι

Οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων συγχρηματοδοτούνται από προγράμματα ή μπορούν να χρηματοδοτηθούν με χαμηλότοκα δάνεια.

Παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

1) Ηλιακοί θερμοσίφωνες

2) Κεντρικό σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας

3) Ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες σε συνδυασμό με κάποιο σύστημα θέρμανσης

Είδη θέρμανσης

1) Λέβητας πετρελαίου

2) Λέβητας αερίου

3) Λέβητας ξύλου

4) Λέβητας PELLET

5) Λέβητας βιομάζας

6) Υδραυλικό τζάκι

7) Υδραυλική σόμπα

8) Αντλίες θερμότητας

9) Ηλιακή θέρμανση – υποβοήθηση

Γιατί να αλλάξω κουφώματα;

Τα παλαιά κουφώματα με απλά μονά ή διπλά τζάμια παρέχουν ανεπαρκή ασφάλεια, έχουν μεγάλες θερμικές απώλειες και στις περισσότερες περιπτώσεις ελλιπή στεγάνωση.

Η αντικατάσταση τους αποτελεί βασική παρέμβαση για την εξοικονόμηση ενέργειας έως και 30% ανάλογα με την επιφάνεια που καταλαμβάνουν στο εξωτερικό περίβλημα του κτιρίου. Τα κουφώματα νέας γενιάς προσφέρουν υψηλούς συντελεστές στεγάνωσης και θερμομόνωσης. Επίσης επιτυγχάνεται αναβάθμιση της αισθητικής, της ηχομόνωσης, έχουν μειωμένα έξοδα συντήρησης, διαθέτουν μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες

Τι επιτυγχάνεται με την θερμοπρόσοψη;

Μείωση απωλειών θερμότητας από τους εξωτερικούς τοίχους μεχρι και 50 % με 6 εκ. θερμομόνωση. Αποφυγή/ περιορισμός δυσάρεστών φαινομένων, όπως είναι των θερμικών γεφυρών και υγροποιήσης των υδρατμών του αέρα με αποτέλεσμα την αποφυγή εμφάνισης μούχλας στα σημεία αυτά. Επιτυγχάνεται επίσης μια ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας στους θερμαινόμενους χώρους, η αποφυγή ψυχρών ρευμάτων και υγιεινή και άνετη διαμονή στους χώρους που είναι σωστά θερμομονωμένοι.

Συμβουλευτείτε μας για την χρηματοδότηση μέτρων που αποσκοπούν στην ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων σας. Η κατοικία είναι μια δομή που μας παρέχει προστασία από το εξωτερικό περιβάλλον και πρέπει η διαμονή μέσα σε αυτήν να είναι άνετη, υγιεινή, ασφαλείς, λειτουργική και με το ελάχιστο δυνατό αρχικό και λειτουργικό κόστος. Στόχος κάθε μελετητή και εγκαταστάτη είναι η βελτιστοποίηση του συστήματος των δομικών στοιχείων του κτιρίου, των εγκαταστάσεων θέρμανσης, του εξαερισμού του φωτισμού και των εγκαταστάσεων ζεστού νερού χρήσης, όπως επίσης η διασφάλιση της ποιότητας κατασκευής και της ασφάλειας.

Στην παρακάτω σελίδα θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα

www.exoikonomisi.ypeka.gr

ή επιλέξτε να ενημερωθείτε από κάποιον συνεργάτη μας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.